Siden sidst..

Nybyggerne 3.2 – nyt køkken og sildebensgulve!

Endelig kom vi igang! Det tog lige knap et år, fra vi vandt huset, til at vi begyndte at lave om. Skørt i nogens ører. Ligegyldigt, hvis i spørger mig. Vi er glade for vores grønne hus, ingen tvivl om det, men der var alligevel nogle detaljer, som vi ikke kunne rette på under Nybyggerne, og det har altid været planen at optimere og gøre huset helt helt perfekt, hvis vi vandt!
Som jeg har skrevet før, så har vi irriteret os forholdsvis meget over nogle ting i selve grundplanen. I et to plans hus, hvor alle værelserne ligger ovenpå, så giver det for os, ingen mening at det store bad/toilet, ligger i stueetagen. Vi har stadig ikke været i bad hernede endnu. Vi bruger selvfølgelig badeværelset på 1. sal. Det er naturligt. For at gøre plads til den daværende størrelse på badeværelset, krævede det at man skulle lave et indhak i vores køkken. 60 cm. for at  være eksakt. Det gjorde at der bare ikke var nok plads i køkkenet til noget. Vi kunne ikke begge være der, og skulle strategisk ikke åbne ovn og opvaskemaskine samtidigt. Vi gik altid ind i hinanden i køkkenet og det var på ingen måde optimalt. Vi startede derfor med køkkenet, og det var guld værd at rent faktisk have brugt køkkenet og finde ud af hvilke funktioner, der fungerer. Køkkenet er derfor blevet 60 cm. breddere, hvilket har givet os et ekstra skab i bredden, vi har forlænget køkkenet på den korte side med et 40 cm. skab, så der er ekstra bordplads modsat det lille indhak der var der før, og så har vi forkortet vores køkkenø til kun at være 80 istedet for 120 cm lang. Kun 3 nye moduler i alt og en kæmpe forskel.

Todd og en god ven flyttede væggen til badeværelset sidst i Maj. Det gik overraksende smertefrit. Væggene er bygget i multiplader og det er genialt at arbejde med. Det tog en dag og så var den flyttet. Derefter ventede det mest frustrerende af den proces. Sliberiet, spartling, elektriker, kabler, som skulle mures ind og så spartles igen og slibes og og og. Der var støv over alt, og det var altså midt i huset, hvor det resterende køkken også stod. Tak skæbne for godt vejr og grillen!

 

Sildebensgulvene

Nu vi alligevel var igang, blev vi enige om, at vi også ville investere i nye gulve. Massive gulve. Og holy maloly jeg elsker dem! Det er nok dét jeg har ærget mig mest over i huset, at vi ikke kunne få de gulve, vi virkelig gerne ville have. Vi er mest til massivt gulv, ikke sådan noget der ligner træ. Vi kunne bare ikke få det fragtet noget som helst ordentligt til Aalborg i sin tid dengang, og så måtte vi vælge noget billigt parket i stedet. Ikke at det ikke også var pænt, men kvaliteten var bare også derefter. Det var allerede begyndt at splinte og flosse i samlingerne flere steder, så da vi alligevel skulle renovere køkken, så skulle det være.

Jeg synes den største udfordring ved at indrette vores hus er at der hurtigt kommer til at mangle reel karakter og få noget personlighed ind i huset. Det var også noget af det vi kæmpede bravt for at få ind under Nybyggerne. At give huset noget karakter. De standard køkkener der følger med alle de andre huset er gerne hvide, grebsfrit og med ask gulve. Det er da også pænt og meget neutralt, men for os synes vi begge det bliver lidt for upersonligt og tamt. Jeg har altid elsket huset med sildebensgulve i egetræ, så det var egentlig ikke så meget at rafle om. Jeg ved ikke om jeg havde valgt sildeben i et gammelt hus, da jeg synes det ofter bliver lidt for meget more for more til min stil, men i vores nybyggede hus, så synes jeg det løfter rummet til et helt nyt niveau. Det er kosteligt ja, men også en investering i huset. Vi har dog sparet rigtig rigtig mange penge på at Todd selv lagde gulvet. Jeg elsker ham for det. Elsker at han hopper ud i alt. Det var overraskende nemt. Eller… vi skændes en hel del ved den første række. haha! Det var virkelig nervepirrende med alt det lim og stave der konstant bevægede sig, men derefter gik det så fint. Han er virkelig dygtig, og fik også meget ros af dem, som sleb gulvet, for at det var lagt ligeså godt, som en tømrer. Det synes jeg er sejt!

ALPO GROUP

Jeg researchede virkelig længe i forhold til gulve og kvaliteter. Jeg endte med at få virkelig mange og uundværlige råd af Josefine, hvis mand er tømrer, og det er guld værd fra eksperterne selv! (De har i øvrigt den smukkeste herregård, og hendes blog er klart et besøg værd). Hun henviste os til ALPO GROUP, som er en producent, der er placeret i Vejen. Det har virkelig været et godt udvalg i god kvalitet. (Og nej det er altså ikke noget vi er betalt for at sige, men hermed også en reel anbefaling fra os!)
Vi fik god vejledning og endte til sidst med deres SELECT sortering uden knaster. Og så har vi valgt at stavene skal være 60 cm for at ikke have for mange rækker i vores forholdsvis smalle alrum. og så også 22mm tykke stave. Det er lidt dyrere, men jeg synes også man kan se forskellen på det og det skal holde i mange år. Slutresultatet er blevet så godt, specielt sammen med vores eksisterede mørkegrå køkken fra AUBO. Vi har desuden tilkøbt et par ekstra moduler i køkkenet, i forbindelse med vi forlængede det, og så har vi købt mørkegrå sokkel istedet for alu, det synes jeg gør en kæmpe forskel sammen med gulvet.
Jeg synes det var svært at bestille gulve uden om en tømmerhandel, vi indhentede da også tilbud igennem en lokal tømmerhandel og kunne godt se at det absolut var meget bedre (og billigere) at gå direkte igennem producenten, så de varmeste anbefalinger til ALPO GROUP! Det var guld værd med en ægte anbefaling fra Josefine! Vi har nu haft gulvet i lidt over 3 måneder og vi er SÅ glade for det. Vi valgte at få det slebet og lakeret professionelt, hvilket faktisk var overraskende billigt. Jeg ville først have det olieret, men eftersom vi har et køkkenalrum, med to indgange, blev vi anbefalet af slibefirmaet at få lakeret i stedet, og jeg kan godt se nu at lakeringen er det rigtige valg, selvom jeg var lidt irriteret på lakken i starten, men med snart to børn, cykler, gennemgang og løbehjul igennem stuen, så kan man stadig intet se på lakken. Bor man i Aalborg kan jeg i øvrigt også anbefale Alverdens Gulve til det.

Dog stod det hele jo på, imens vi fandt ud af jeg var gravid igen, og det blev lidt af en udfordring, med mig der var så dårlig, og Todd som pludselig stod med det hele selv. Derfor har jeg heller ikke, som jeg skrev på instagram, orket at skulle blæse stories ud i æteren i tide og utide, jeg ville hellere vise jer det endelige resultat til sidst. Det har jeg til gengæld også glædet mig til. De sidste ting med sokkel i køkken, badeværelse og bryggers har trukket lidt ud. Vi holdte polterabend for min veninde for en måneds tid siden herhjemme, og det er altid godt med en deadline (Bare det ikke drejer sig om Nybyggernes korte deadlines!) Det har været en fornøjelse at gå lave ting i vores helt eget tempo og faktisk også at lave noget, der ikke skulle bedømmes af nogen som helst. haha! Badeværelset er næsten også færdigt, der mangler lige lidt små detaljer, så glæder jeg mig også til at vise det. Vi er blevet så glade for resultatet. Køkkenet er blevet så funktionelt og rummeligt. Nu er vores store udfordring bare at skal have givet køkkenet lidt mere liv. Vi overvejer at sætte 8 rækker metro fliser op hele vejen rundt, på samme måde som her, hos arkitekten Sigurd Larsen. Vi er dog på fuldstændig på bar bund i forhold til lamper. Har lidt kig på nogle væglamper, men ved ikke om man kan klare sig uden noget reelt i loftet?  Ville gerne have haft nogle indbyggede spots, men det er betonlofter og vi er ikke helt hooked på at nedsænke lofter i hele køkkenalrummet for at få spots, så vi skal finde på noget andet – spørgsmål er bare hvad? Har I nogle gode ideer?
Gulvene er bare så flotte og jeg synes virkelig det giver noget unikt til huset. Nu skal vi så bare forsætte ovenpå, men det bliver først i foråret!

Skriv endelig, hvis I har spørgsmål!

17 kommentarer

 • Michelle

  Jeg elsker gulvet! Hvad kostede det pr m2?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med det – elsker sildebensgulve…. og jeg sender jer lige 5 millioner point for at være hoppet ud i at lægge det selv – det er sejt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne og Todd

   Tusind tak for din søde besked Jette! Vi var også ret nervøse for hvordan resultatet skulle blive, men er så glade for det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Flotte løsninger 😊 Har I mon stadig “gro dine egne grøntsager”-skabene i køkkenet? 🤔

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne og Todd

   Hej Hanne. Tak! 🙂 Skabene var faktisk vinkøleskabe, som vi havde lavet om til vækstskabe. Tiden har dog ikke helt været til det, så i forbindelse med ombygningen, manglede vi i den grad plads til opbevaring og vi gav det ene til nogle venner og har beholdt det andet skab, som er flyttet over på den anden side af køkkenøen og bare er blevet til vinkøleskab. kh. Anne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det er godt nok blevet fint! Vi står netop og er igang med en køkkenrenovering og er meget itvivl om valg af emhætte og vil rigtig gerne høre lidt om jeres – og om i er glade for den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne og Todd

   Hej Mette, tusind tak! Ja vi er meget glade for den, men kunne jeg helt selv have valgt igen, så ville jeg nok have valgt et emfang, bare fordi det er så smart og intet plads tager. Men nu hvor vi altså har en emhætte, så synes jeg den er pæn i forhold til mange af de der lidt futuristiske emhætter 😀 Den fungerer også upåklageligt med kulfilter, da vi ikke har udtræk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej
  Hvor ser det bare super lækkert ud. Det ligner ret meget den køkkenindretning vi lige har besluttet os for til vores nye, gamle hus:-) Vi står netop lige og overvejer hvor meget gulvplads vi skal have fra den ene side af køkken til den anden. Må jeg spørge hvor langt der er fra ovnen og over til kogepladen? Og hvor er de fine greb fra?

  Kh Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne og Todd

   Hej Stine, tusind tak! Hvor spændende med nyt hus og køkken. Der er 3 x 60 skabe i mellem de to sider + nogle tilsætningsstykker selvfølgelig. Så ca. 2 meter. Det er helt perfekt. Grebene er fra Kbh Snedkeri og er i bruneret messing.
   God fornøjelse med byggeriet 🙂 kh. Anne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Mega flot, godt gået. I Skal bare lave det i synes er flot 😍
  Gulvet er så flot. Er køkknet sort eller blå.

  Malle fra Randers 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne og Todd

   TAK Malle! <3 Køkkenet er faktisk mørkegråt! Håber også I er glade for jeres nye hus! knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er ganske enkelt det smukkeste gulv der findes. Bliver jeg engang ægte voksen vil jeg have sådan et. Uden tvivl.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne og Todd

   TAK søde du! Jeg følte mig også lidt ekstra voksen, da det var færdigt, så det kender jeg alt alt for godt! haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Det ser så lækkert ud det hele! Hvor er grebene fra i køkkenet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Button lampe er jeg helt vild glad for. Havde en meget lavloftet gang hvor jeg havde samme problem, og jeg købte den lille button lampe som både er stilren, elegant, klassisk og helt perfekt med lys.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne og Todd

   Ej tusind tak Susanne! Den vil jeg lige prøve at kigge på 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst..