Farvel 2017 og godt nytår!

Nybyggerne

presse1

I aften starter sæson 4 af Nybyggerne. Det er nu åbenbart tirsdage i stedet for onsdage. Nyt introprogram. Ny dommer. Alt er nyt. Det er spændende! Jeg glæder mig til at se første program og har faktisk givet lidt input til det også.

Vi har ikke rigtig åbnet op omkring programmerne og vores deltagelse endnu. Det skyldes ene og alene at vi havde behov for at komme ned til jorden igen og bare være familie, komme lidt væk fra det hele og fokusere på vores nye liv i huset. Jeg syntes bestemt det er spændende at læse når andre åbner op om hvordan det hele foregik behind the scenes, så inden vi lader de nye tage over, så hermed et ærligt indlæg om det hele. Jeg vil også prøve at besvare nogle af de hyppigste spørgsmål vi får, men skyd endelig løs hvis i sidder med flere spørgsmål!
Nybyggerne var en kæmpe rutsjebanetur på både godt og ondt. Jeg vil dele lidt ud af selve tiden hvor vi optog og den tid hvor optagelserne løb over TV. Det bliver nok lidt rodet og meget, men nu tømmer jeg hjernen for det meste.

Optagelserne

Vi bliver virkelig tit spurgt om vi ikke fik hjælp af håndværkere, eller om vi havde fået tilsendt plantegninger mm. på forhånd. Jeg kan svare nej til begge. Vi fik besked på at møde op på havnefronten i Aalborg mandag morgen klokken 9, og så vidste vi ikke mere end det.
Det var sjovt at lave optagelserne og bygge vores hus, men også sindssygt hårdt. Vi knoklede og sov stort set ikke. Det var det fysisk hårdeste jeg nogensinde har prøvet. Det var 2 måneder med fuld skrue – shit man var så træt. Det var også sindssygt sjovt, og vi oplevede virkelig en følelse af at vi alle var i det sammen. På det tidspunkt var det endnu ikke en konkurrence om at vinde huset, men føltes mere som et højskoleophold, hvor vi alle var i det sammen. Vi var glade på hinandens vegne. Støttede hinanden i det. Gav hinanden gode råd og hujede når hinanden vandt. Det  var selvfølgelig stadig en konkurrence om at vinde selve rummene, og specielt når økonomien var presset, så gjorde det ondt at tabe. Jeg tror vi alle havde nogle rum, som vi lagde lidt ekstra i for at vinde. Fordi man var så presset, så var man nød til at ned og opprioritere sine kræfter og økonomi. Der var derfor nogle gange, man blev rigtig skuffet. Jeg tror det gjaldt os alle sammen. Det var dog aldrig værre end man jo gik i gang med det nye rum med det samme og så var fokus derpå.

presse2

I forhold til håndværkere, så nej. Vi måtte gerne bruge håndværkere, men vi skulle altså også betale for det. Alle fire par brugte håndværkere, men det gik også fra budgettet. Vi fik lavet vådrumsbehandling i begge badeværelser, vejledning i at sætte fliser op i begge badeværelser og malet køkken. Set i bakspejlet skulle vi have fået lavet vores badeværelse ovenpå professionelt. Vi var allerede der for udkørte og slet ikke klar til at rumme det. Det står vi tilbage med nu og det skal laves om.

Har man specielle rettigheder, når man har et barn? Nej. Du kæmper på lige fod med alle de andre. Der blev ikke taget hensyn til om vi skulle hente og bringe til dagpleje eller om vi skulle aflevere hende til pasning om eftermiddagen. Det var ene og alene vores eget problem, at vi ikke havde så meget tid. Vi altid bagud, som i altid. Knoklede om natten og vi gik tit på kompromis med finish og håndværk. Det fik vi så også tit klø for af Ask. Det var tidspresset i forvejen, da meget tid også går fra til interviews, så at vi ovenikøbet også havde en miniput på to med. Vi ville jo stadig gerne være forældre og ikke lade det gå alt for meget udover hende. Det var hårdt. Heldigvis kom Todd’s forældre og boede i vores daværende hus i tre uger under optagelserne, og det kunne mærkes. Det gav et kæmpe boost med ekstra hænder til at hente og bringe hende.

presse5

Det var det jeg lige kunne komme i tanke om i forhold til optagelserne. Det var sjovt og fysisk krævende. Vi tabte os begge rigtig meget, endda så meget at produktionen spurgte indtil om jeg spiste nok. Det gjorde jeg. Jeg har aldrig spist så meget, men vi knoklede og forbrændte bare virkelig meget. Jeg har så også taget 10 kilo på siden og er kun lidt over min normalvægt nu, så det var en vanvittig slankekur, der ikke kan anbefales!

Er der ting jeg ikke må fortælle om optagelserne? Ja. Det var lidt oppe og vende i P1 sidste forår. Det omhandler dog ikke noget decideret spændende. Vi skrev under på en kontrakt inden og sådan er det vel med det meste TV.

Udsendelserne:

Det tager mig videre til selve udsendelserne og altså her hvor de nye nybyggerne står lige nu. De står lige nu overfor dét, som jeg syntes var aller hårdest. Nemlig konkurrencen om at vinde et hus.

Hvordan var det at se sig selv på TV? Det synes jeg personligt var okay – Todd synes overhovedet ikke det var rart. Han krummede tæer og drak næsten en helflaske rødvin den aften, vi så de første to afsnit. haha! Det blev dog bedre for hver gang, men jeg tror stadig han krummer tæer over introspeaket. Han er nu sød med sin dansk/New Zealandske accent.
Vi fik de to første afsnit tilsendt en uge før det kom på TV2 play. Det var meget rart at være forberedt på hvordan det hele var. Derefter så vi programmerne samtidig med snigpremieren på TV2play, men da vi ofte havde travlt med at svare på kommentarer og anden fra aftenens afsnit, så var der tit vores venner eller seere havde set det næste afsnit og kommenterede hvor var i sjove eller andet, og der havde vi slet ikke set det endnu, så det var lidt specielt.

Jeg synes først og fremmest som deltager at der manglede en hel del i programmerne. Nok mest fordi at I seere jo kun fik en brøkdel af alt det der virkelig skete. Vi havde jo ingen indflydelse på noget. Vi har aldrig mødt de tilrettelæggere, som stykkede programmerne sammen og jeg synes ofte jeg sad tilbage med en følelse af at der manglede en masse sjove historier og ting, som I ikke fik med. Det ved man jo ikke, når man sidder på den anden side af skærmen, men sådan må de fleste næsten havde det, som har været med i sådanne slags programmer. Derudover synes jeg slet ikke at man ser hvor hårdt det egentlig var. Vi virkede virkelig overskudsagtige på TV. Det synes jeg er ærgerligt, men Nybyggerne er jo lige så meget et underholdningsprogram, som et konkurrencedrevet program og det synes jeg at det bar præg af. Ikke nødvendigvis en dårlig ting for seerne. Dét var nemlig én af grundende til at jeg godt ville tilmelde mig Nybyggerne, da det ikke fremstiller drama og reality, som nogle andre programmer. Men det ændrer jo ikke på at det VAR en hårdt og jeg tror også det er derfor at seerne spurgte ind til vi virkelig ikke fik hjælp.

presse4

Synes vi at vi er blevet portrætteret på den rigtige måde? Ja. Vi kan sagtens genkende os selv. Jeg kan faktisk sagtens genkende alle fire par i optagelserne, men ingen tvivl om at nogle par blev mere karikeret i programmerne, det har Christine skrevet lidt mere om her. Specielt Marianne blev fremstillet som en forvirret ældre dame, som var lidt halvdramatisk. Det synes jeg var strengt. Hun er i virkeligheden et af de mest intelligente og livserfarne mennesker jeg kender. Hun er sjov, kærlig og hun lavede skisme også meget – rigtig meget i Nybyggerne som man ikke så. Husk nu på at man ser måske 4-5 min sammenklip taget ud fra 3 hele dage. Det var skrækkeligt som seerne kunne sidde og gøre sig dommer over det på de sociale medier. Det var på ingen måde fair. Vi tænkte jo som deltagere hele tiden over hvordan hver en sætning, hver en optagelse ville blive modtaget. Ville i synes om os? Synes om os så meget at i ville stemme på os og give os det hus vi drømte om. Jeg har faktisk ikke set andet end finaleprogrammet siden og jeg glæder mig til at se dem igen, uden at skulle tænke så meget over konkurrencen.

presse3

Så hvad står de nye nybyggere overfor, når det idag kommer frem hvem der kommer igennem nåleøjet og bliver de fire par? De står overfor det der fylder alt. Konkurrencen. For seerne kan det måske virke som om vi er meget laid-back og overskudsagtige, deler små ting og videoer for hyggens skyld, men det var alt for i håbet på at seerne kunne lære én at kende behind the scenes og måske i sidste ende lide os så meget, at de ville stemme på os. Vi tjekkede alle par følgertal på instagram og facebook. Det var så skørt. Håbede medierne ville skrive artikler om os, stilte op til alle interviews i alle blade, som kunne gives os nogle flere følgere. Håbede hele tiden at det måske var en indikation på hvem der ville vinde. Ét af parrene havde sågar et excelark hvor de noterede hvor mange følgere alle havde. Det var benhård konkurrence. Derfor kan jeg så sige én gang for alle til de nye Nybyggerne. Det havde intet med hinanden at gøre. Vi havde ikke flest følgere. Vi var populære og havde sindssygt søde seere, som kommenterede og likede vores ting, men det havde de andre par også. Jeg tror samlet set at seerne danner sig en mening ud fra programmerne og stemmer derfra. Der er så en del af dem, som følger med på de sociale medier.
Både Todd og jeg synes det er så hyggeligt at lave små videoer og derfor lavede vi også en masse bagom optagelserne under optagelserne. Det er jeg super glad for at vi gjorde, det gjorde nemlig at vi kunne vise lidt mere af os selv og give et indblik i det hele behind the scenes. Det har vi jo så fået et lille bijob ud af idag hos DBA.
Kontakten med seerne blæste mig helt bagover. Det var overvældende. Det havde jeg faktisk slet ikke set komme forud for det hele. Det var så fedt og man blev fuldstændig blæst bagover hver onsdag, efter programmet, hvor man i øvrigt sørge for at uploade billeder asap og svare på alle kommentarer fordi man så gerne ville slå til. Det var helt skørt hvor meget tid det tog. Nogle gange måtte jeg skippe frokosten på arbejde og bare svare på kommentarer. Det var tidskrævende som bare pokker, men også sjovt. Det har jeg vist skrevet om mange gange før. Støtten var den man kom til at holde fast i indtil finalen. Det betød alt at have en skare i ryggen.

Ugerne fløj afsted og det blev finale. Resten endte jo lykkeligt for vores vedkommende. Mange spørger også indtil hvordan har vi det med det andre par idag? Helt fint. Vi har ikke set nogle af parrene siden finalen. Jeg tror alle par havde brug for at få det hele på afstand. Forståeligt nok. Jeg har nu både talt og skrevet med Marianne og Christine flere gange. De har det alle godt. I kan jo følge med i Christine og Mikkels nye eventyr med deres nye hus, som de renoverer her og Mariannes blog som Blondinefarmor her.

201757nr-drmmene-gr-i-opfyldelse-og-lidt-om-fremtiden1-2

Jeg forstår virkelig godt hvis de nye Nybyggere er spændte, og øv hvor må det være hårdt for de to par som ikke kommer videre. Jeg er spændt på at hvem parrene er og ikke mindst hvem det nye grønne hus bliver! Det bliver sjovt at følge med på sidelinjen. Vi kommer også på skærmen på et tidspunkt, jeg er dog ikke helt sikker på hvornår 😉

9 kommentarer

 • Julie Marie

  Så interessant at læse om hele processen! Vi fulgte ivrigt med på TV og lod os inspirere. Vi har fundet drømmehuset, men det skal total renoveres først, så ligesom I gjorde det i programmerne, så tager vi det også rum efter rum. Alle vores ting er blevet opmagasineret hos https://pelicanselfstorage.dk og så henter vi det ellers lidt efter lidt. Vi håber sådan at være klar til at kunne nyde en – forhåbentlig – skøn sommer. Vi har også en lilleput på tre år, og det er virkelig en prøvelse! 😅 Vi er vild med jeres kreative ”værker” og har fået masser gode idéer til børneværelset! Mange tak for det! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne og Todd

   Hej Julie Marie,
   Beklager det sene svar, det har bøvlet lidt med kommentarerne. Hvor lyder det spændende med drømmehuset. Dejligt I har fundet inspiration hos os! Det er vi glade for at høre. God fornøjelse med det hele. kh. Anne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den nysgerrige..

  Jeg synes i bor super fint og bliver fremstillet som den sødeste familie. Tilgengæld synes jeg også det virkede i programmerne som om, at i havde det rigtig godt med parret i rødt hus? Du nævner dem slet ikke her… Hvad laver de idag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne og Todd

   Hej den nygerrige.
   Beklager det sene svar – det har bøvlet lidt med kommentarerne.
   Tak for det. Ja vi havde det også rigtig fint med Cecilie og Jonas, dem har vi dog ikke ikke talt så meget med siden vi vandt. De bor stadig i København, sammen med katten og er blevet gift sidste sommer. Du kan følge med hos Cecilie på instagram under @chandberg 🙂 God aften til dig. kh. Anne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise B

  Kære Anne og Todd,

  Har netop det hele sæson 3 for fødte gang ( et år for sent). Sikke nogle fine ting I har formået at lave. Der er noteret mange gode ideer til ny bolig her:-)

  Specielt er jeg lidt nysgerrig på at vide om sofaen, som i købte på dba, er fra et specielt mærke? Den er smadder fin og helt perfekt i størrelsen:-)

  På forhånd tak

  Hilsen Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Anne
  Super fedt at læse om dine tanker her et år efter. Vi kan allerede godt nikke genkende til mange af tingene, og vi er meget spændte på hvad de næste 8 uger bringer. De bedste hilsner Charlotte og Fredrik, som er det nye grønne hold 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne og Todd

   Hej Charlotte,
   Tak for din besked. I er så seje i Nybyggerne – gode efterfølgere til grønt hold 🙂 kh. Anne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et hyggeligt og spændende kig bag ved kameraet, det har været en fornøjelse at følge jer alle og det er jo klart at det hele ikke kommer med på skærmen. Er stadig så vild med jeres fine ideer og ikke mindst Lilys is butik, som får min indre 7 årige til at gyse af fryd (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel 2017 og godt nytår!