Repos + Tagterrassen

Genbrug og loppefund

Vi har fået så mange henvendelser omkring genbrugsbutikker her i Aalborg, så jeg tænker at jeg vil dele det samlet herinde. I aftenens afsnit tager vi nemlig på gebrugsjagt og det er oplagt at dele ud af vores små hemmelige steder 😉

Så hvordan med de der loppefund? Hvad er hemmeligheden? Hvordan finder man det gode? 

Jeg er vokset op med genbrug og loppemarkeder – jeg elsker det. Jeg har altid haft en ting for gamle møbler og nips med historie og skævheder. Det er svært at sætte finger på hvordan man lige ved, hvad kunne være pænt, for det handler i bund og grund om individuel smag, men jeg synes uden tvivl at møbler i egetræ og teak er flotte. Specielt de helt simple ting uden for mange krummelurer. Jeg har også, uden tvivl, en ting for designklassiskere – specielt Børge Mogensen. Jeg er helt pjattet med stort set alt han designede og jeg har en hel mappe, med billeder fra hans hjem, liggende på min computer.

Jeg tror man bedst bedst kan beskrive vores stil som en blanding mellem nyt og gammelt. Det går jo egentlig også igen i vores nybyggerhus. Jeg synes loppefund næsten er allerflottest når man sætter det i mere “moderne” omgivelser. 

Så hvor køber i så loppefund?

Jeg kan af gode grunde kun henvise til gode steder i Aalborg, men dem deler jeg gladeligt ud af! Hermed vores top 10 over vores bedste steder til at opstøve nogle fine fund, både billigt og dyrt. Et stort samsurium 🙂

Sofa - Købt i kirkens korshær Svenstrup

Sofa – Købt i kirkens korshær Svenstrup

1. Kirkens Korshær Svenstrup. Vores absolutte yndlingsgenbrug ligger i Svenstrup lige syd for Aalborg. De har så mange fine ting. Det er virkelig sjældent, at vi har været derude uden at købe noget med hjem. Vi har bla. købt vores sofa, som vi har herhjemme for 300 kr 🙂 Det allerbedste er næsten, at de også har en afdeling med byggematerialer, og her er der virkelig mulighed for at gøre nogle gode fund. Vi købte rigtig mange af de ting vi har i Nybyggerne derude, blandt andet vinduerne til ‘missebænken’ (som Todd kalder den) – mener vi gav 50 kr pr. styk. Kan virkelig anbefale den. De er så søde derude. Rigtig genbrugsstemning.  // Mosevangen 2, 9230 Svenstrup

2. Butik 21, Alborg. Butik 21 ligger midt i Aalborg, på Boulevarden og det er seriøst en lille perle. Det drives af Merete og hendes dygtige medarbejdere. Butik 21 er en socialøkonomisk virksomhed, hvilket betyder at overskuddet går til at finde beskæftigelse til folk på kanten af arbejdsmarkedet. Dét synes jeg er et dejligt koncept. Merete er i øvrigt virkelig god til at komme med gode ideer og se materialer brugt på en hel anden måde. Butikken har lidt møbler, men og nips og andet. Og priserne er rigtig gode selvom tingene er specielt udvalgte til butikken // Boulevarden 21, 9000 Aalborg

3. IGEN – Kræftens bekæmpelse og Røde kors, Aalborg. Tæt ved Silvan ligger Igen og Røde kors Genbrug lige overfor hinanden, og det var genialt under nybyggerne, at man lige kunne suse hurtigt forbi, når man alligevel skulle i Silvan. Der har vi købt rigtig mange småting til huset. Specielt Røde Kors har meget flot porcelæn og service. Som i virkelig mange fine stel. Igen har tilgengæld mange fine møbler. Begge er klart et besøg værd! // Hattemagervej 26 og Ny Kærvej 43. Ligger lige overfor hinanden.

4. REUSE, Aalborg.  Reuse er en butik fyldt med fund. Sannie, som i måske har set i “Fra Yt til Nyt” på DR1, har alt muligt fra små nips ting til super fine større møbler. Det er hos Sannie, jeg køber borde til badeværelset. Hun er en inspiration at besøge i sig selv og hun er sprængfyldt med gode ideer. Hun restaurerer også møbler selv. Virkelig et besøg værd. Derudover fører hun også møbler fra Trademark Living, som er et firma som importerer møbler fra Indien. De er så fine! Priserne er gode, men naturligvis i den dyrere ende, da hun håndplukker og restaurerer møbler til sin butik.  // Danmarksgade 3, 9000 Aalborg (Flytter i følge hendes facebookside til Thomas Olesen Lykkensvej i Skalborg, hvor der er parkering – det kunne vi godt have brugt under nybyggerne 😉 )

  5. Kirkens Korshær, Storvorde. Lidt uden for Aalborg ligger endnu en genbrug. Der har vi også fundet mange fine ting og til ingen penge. De har altid en løbende udstilling, men man må også kigge ude på deres lager og der kan man altså godt finde nogle gode ting! // Engvej 49, 9280 Storvorde 

6.  Blå Kors, Aalborg. Blå kors er enten eller. Den dag de åbnede var Lily og jeg til åbningen og fik købt så mange flotte ting. Bla. to Børge Mogensen J4 stole til 49kr stykket! Derudover købte vi også de fineste havemøbler, som vi snart skal have hevet ud! Men jeg har virkelig også været der mange gange uden at købe noget, nu bor vi så også meget tæt på, der hvor vi bor nu, så derfor er det nemt at svinge forbi. De har derudover en kæmpe tøjafdeling, hvis man er på udkig efter det. // Løven 6, 9200 Aalborg SV 

Hans Olesen - Gyngestol - Købt på dba.dk

Hans Olesen – Gyngestol – Købt på dba.dk

7. Retro Biksen, (@retro_biksen_aalborg), Aalborg. Er man på udkig efter noget mere specifikt eller gamle designklassikere kan jeg varmt anbefale Retro Biksen. Jeg har faktisk aldrig besøgt butikken, men følger med på Instagram under @retro_biksen_aalborg.  Vi har bla. købt Panthella lampen til Nybyggerhuset, som jeg havde drømt om i mange år der! Hurtig levering og hurtigt svar. Det kan vi li! Jeg plejer også gerne bare at skrive til ham og spørge hvis der er noget jeg søger, nogle gange er man heldig. Han har nemlig meget mere end det man lige ser på Instagram. Man kan også besøge hans butik/lager i vestbyen. // Skydebanevej 30, Aalborg

8. Genbrugslopperne (@genbrugslopperneaalborg), Aalborg. Endnu en Instagramside som er super god. Her har vi virkelig fundet mange fine nips til huset! Klart er besøg værd! Han er super dygtige til at vise tingene på en mere moderne måde og er faktisk også et besøg værd på Instagram hvis man søger inspiration. @genbrugslopperneaalborg. 

Solstol - købt på loppemarked i Tversted

Solstol – købt på loppemarked i Tversted

 9. Loppemarkeder. Én af vores yndlingsbeskæftigelser om sommeren, er at køre på ture. Todd elsker at opleve Danmark og så er det fedt når vi lige kan toppe den med loppemarkeder! Lily synes også det er hyggeligt, og vi har efterhånden fundet så mange fine ting både til store og små. På loppemarkeder ved man jo aldrig helt hvad man går ind til, så det er for det meste nips og mindre møbler. Sidste sommer kørte vi til Skagen og på hjem og der var så mange små loppemarkeder bla. i Aalbæk. Det købte vi solstolen som vi har stående på tagterrassen. Jeg går og bilder mig selv ind den har stået på et badehotel 😉

Et lille bonustip er at der er baggagerumsmarked i weekenden (9/4) i Skalborg. Det er et stenkast fra hvor vi bor, så vi skal nok også liiige kigge forbi! (Se mere her

Biologiskabet topper næsten alt inden for loppefund ;-) Fundet på dba.dk

Biologiskabet topper næsten alt inden for loppefund 😉 Fundet på dba.dk

10.  Dba.dk. Slutteligt kan jeg ikke anbefale dba nok. Vi har købt så mange ting på dba. Alt fra møbler til nips til køkkenting. Det bedste råd, jeg kan give til at søge på dba, er at være så konkret som muligt, og en stor portion tålmodighed! Søger jeg eksempelvis efter et glasskab som det vi har stående i soveværelset i Nybyggerhuset så prøver jeg lidt forskelligt, eksempelvis “glasskab” “stort glasskab” “vitrine” “biologiskab” “skole skab” “gammelt skab”  osv osv. Det er gerne en god ide at have lidt flere søgeord med. Retro er også et godt søgeord at sætte sammen med, men prøv forskellige kombinationer. Jeg søger også tit på “slidt xx”. Så er tingene oftest billigere og mange gange skal det bare have lidt olie eller sandpapir! 

Vi håber i kunne bruge vores råd – vi vil SÅ gerne udvide vores horisont, og tænker folk der ikke nødvendigvis bor eller kommer på de her kanter også gerne vil inspireres, så har i ikke lyst til at dele jeres tips herunder? Vi vil rigtig gerne have tips til loppemarkeder i hele landet!

Vi glæder os til at vise jer bryggers, entre og gæste toilettet/bad i aften! Det blev vi drønstolte af! 🙂

2 kommentarer

  • Cecilie

    Må jeg spørge hvad prisen for den bordplade I købte til badeværelset (Var det hos ReUse?) var?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe Bisgaard

    Tusind tak for de gode tips og ideer

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Repos + Tagterrassen