Kontor

Indendørs køkkenhave

Vi er super glade for alle de spørgsmål og positive tilkendegivelser, vi har fået omkring vores vækstskabe i køkkenet. Vi synes også selv det er verdens bedste idé!

Så hvad er det med os og selvforsyning? Jo, altså vi har begge længe været lidt betaget af Frank og Theresa fra Bonderøvens livsstil. Det er spændende, at de formår at være så selvforsynende, og den måde Frank genbruger materialer i byggeprocessen, er virkelig fedt.

Det startede faktisk allerede, da vi boede i vores lille bitte lejlighed midt i København. Efter gentagne vintre med trætte krydderurter i vinduskarmen, gik Todd igang med at undersøge forskellige muligheder for indendørs køkkenhaver, og syntes Hydroponics lød spændende.

Da vi tilmeldte os Nybyggerne, var vi helt sikre på, at vi selvfølgelig skulle have en indendørs køkkenhave! Hvis man ikke skal kaste sig ud i de små drømme i Nybyggerne, hvornår så? Det er faktisk billederne i kan se på moodboardet længere nede, og på det tidspunkt anede vi ikke hvordan. Vi kom heldigvis til at lære en hel del undervejs. Tiden var for knap til at få nørdet rigtigt med det, men vi fik da groet lidt spirer i de resterende uger i Nybyggerhuset. I dag er de små spirer, blevet nogle ret store tomatplanter, som vi glæder os til at plante ud til sommer.     

Så hvordan foregår det?

Grundlæggende. Planterne gor i vand, ikke jord! Rødderne på planterne rengøres for jord, og bliver så “plantet” i vand, hvor man tilføjer økologisk ?plantemad? og tilslutter en lille pumpe, som giver vandet oxygen. Lys bruges til at genskabe solens lys, og for at maximere groprocessen.

Det er ikke strengt nødvendigt, at have vækstskabe for at gro. Det vigtigste er temperaturen, som helst skal holdes på 22 grader. Vi kan godt lide ideen om skabene, og drømmen er uden tvivl de rigtige “Urban Cultivator” skabe. De er det ypperste indenfor hydropolics, og de kan alt. Dem kan i læse mere om her, hos peekaboo, som har skrevet et fint indlæg om, hvorfor de også overvejer dem i deres køkken.

Urban Cultivator skab?

Urban Cultivator skab?

Desværre er de dyre (ca. 23.000 pr. skab) og med så begrænset budget, som vi havde i Nybyggerne, måtte vi ud og lege Georg Gearløs, og finde på en anden løsning selv 😉

Løsningen blev to vinskabe, hvor Todd installerede lys og små pumper til planterne. Det blev altså til Todds hjemmebyggede vanddyrkningssystem, med lys inden i et vækstskab. I praksis gjorde vi det at vi købte nogle TROFAST kasser i IKEA. Vi borede hul i låget, og gjorde plads til selve “trådkurvene” som holder planterne nede i vandet.

 Hvis du selv kunne tænke dig at gå igang med noget lignende kan vi anbefale at kigge forbi http://www.grobutikken.dk/ eller http://www.hydroponics.dk/.

Løsningen hvor alle kan være med!

Hvis i synes det er lige lovligt voldsomt at kaste sig ud i det hele, så er IKEA altså ret meget med på beatet, når det kommer til indendørskøkkenhaver, og de har udviklet et fint sæt til at slippe sin indre gartner løs 😉 I kan læse mere om det her.

Hvis i har spørgsmål, så råb op – Todd vil så gerne høre fra jer, hvis i selv har lavet noget?Han var så sød, helt nørdet og oppe og ringe over det. Han har optaget nogle videoer fra hans besøg i grobutikken. Dem skal jeg lige have overtalt ham til, at vise jer 😉

Hav en dejlig aften – jeg er taget til Berlin med en veninde, imens de to andre hygger sig hjemme i stuen med fredagssnolder! God weekend fra grønt hus 🙂

6 kommentarer

 • Hej Anna,

  Jeg er vild med din side.. Jeg ejer en butik der sælger gro udstyr, så heads op her fra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lækker side, med gode beskrivelser og nyttige info’s. Det er nemlig super lækkert med hjemme dyrkede urter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Ved i hvad det koster at have kørende. Tænker det enlig ikke er helt billigt. Jeg er dog ret vild med ideen, da krydderurter i vindues karmen har begrænset levetid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Kristine Bach

   Altså hvis man går efter den fulde løsning løber det selvfølgelig op. Men jeg synes nu IKEA’s løsning er rigtig fin i det små og det er i priser hvor alle kan være med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ærgeligt det ikke fik mere opmærksomhed i programmet og at "eksperterne" ikke vidste en dyt om det.Hvis Todd har lyst har jeg en gruppe på Facebook der omhandler hydroponics og div afarter af det. Her nørder vi diy styre både med systemer og lys.Et besøg hos Martin i Grobutikken.dk er altid en fornøjelse og han gør det til meget andet end bare dyrkning af cannabis

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Kristine Bach

   Hej Søren. Ja det var lidt ærgerligt! Den gruppe vil Todd meget gerne være med i, hvad hedder den? Ellers kan du eventuelt invitere ham på facebook? Han hedder Todd Edlin 🙂 Kh Anne

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kontor